lördag 15 oktober 2016

Stafflikort till ett par 50-åringar

Kollegan skulle på fest där två av hennes vänner fyllde 50 och ville beställa ett kort. Det tog ungefär tio sekunder för mig att bestämma att det skulle bli ett stafflikort. Det är en kanonrolig variant just när man vill att kortet kanske ska kunna visas upp en stund - till exempel på ett presentbord. Jag fick fria tyglar, något som gör det både lättare och svårare - särskilt när man aldrig träffat jubilarerna. De är friluftsmänniskor, sa kollegan. Först tänkte jag frossa loss i wellpapp och hampasnöre och ruffa till kortet rejält...men nä, händerna lydde inte. Det ska liksom vara lite guld, champagne och tjohejsan när någon fyller ett halv sekel, tycker jag. Och i det HÄR fallet snackar vi ju HUNDRA år tillsammans, så det var bara att plocka fram guld och embossa hejvilt. Beställaren blev jättenöjd - och jag med. Det är ett roligt kort, tycker jag! 

Det är en luftballong till vänster, den har jag klippt ut ur ett papper. Klockan likaså, siffrorna har jag skurit ut i Cameon, champagneglasen är ju en die från Marianne Design jag använder jätteofta. 

Baksidan är klädd med papper från Bo Bunny, en serie jag köpte och älskar. 


I gömmorna hittade jag den här bandvarianten - den är helt underbar, och är trädd på tunn ståltråd så den är lätt att forma. 


1 kommentar:

  1. Hej på dig
    Trevligt att surfa in på din fina blogg.
    Lagt till dig så nu har jag koll :)
    Kram från Maria i Hörnan

    SvaraRadera